top of page

Wie zijn wij?

Bas van der Ham - oprichter

Hergebruik van materialen en het repareren van producten is voor mij altijd heel normaal geweest. Ik heb dat van mijn vader meegekregen. Naarmate ik meer van de wereld zag, verbaasde ik me over hoeveel materiaal er al gebruikt was in grote gebouwen,  infrastructuur en vervoersmiddelen. Ik vroeg me toen al af of de materialen niet ooit op zouden raken.  Ik ben in de bouw aan de slag gegaan omdat er in die wereld veel materiaal werd verbruikt. Door te kiezen voor renovatieprojecten werd in ieder geval een groot deel van bestaande gebouwen hergebruikt. Helaas verdwijnt er nog veel afbouw materiaal in de container en wordt er nog veel nieuw materiaal toegevoegd aan gebouwen. Er zijn inmiddels een aantal bedrijven die handelen in materialen die vrijkomen uit oude panden en elders weer worden gebruikt. Ook op de particuliere markt wordt er al gebruikt hout verkocht. Buurman in Rotterdam is mijn grote inspirator en ik koop er al jaren mijn tweedehands hout. Ik geloof dat dit concept in de gemeente Lansingerland ook kan werken.

 

Team​

Natuurlijk kan dit initiatief niet door 1 iemand worden opgezet, Vanaf de start waren een timmerman, meubelmaakster en een vrijwilliger met een commerciele achtergrond betrokken. Inmiddels hebben we enkele vakmensen en creatievelingen , een socialmedia/communicatie expert en een netwerker aan boord.  

Wil je een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze houtkringloop? Druk op de onderstaande knop.​

​

​

Waarom een Houtbank?

Duurzaamheid en Circulariteit zijn thema's die steeds belangrijker zijn en vaker besproken worden. Voor ons is dat voornamelijk zuinig met materialen omgaan, hergebruiken en repareren.  

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Wij vinden dat hout te makkelijk wordt weggegooid met het idee dat het wel wordt gerecycled. Het gebeurt omdat het een specifieke afmeting is wat men niet jaren wil bewaren tot het ergens gebruikt kan worden. In Nederland gooien we per persoon ongeveer 31 kilo houtafval per jaar weg. Het wordt verwerkt tot spaanplaat. Het hout is eigenlijk nog goed genoeg in zijn huidige vorm. Daarom vinden wij dat het een tweede kans verdiend. Dat is de reden dat we in de Gemeente Lansingerland een houtkringloop hebben opgezet. 

© 2022 Proudly created with Wix.com

HOUTBANK LANSINGERLAND

  • Facebook Clean
  • Instagram
bottom of page